• 25 April 2017

Groenteman met Ster, de tweede editie!

Jullie doen dit jaar voor het tweede jaar mee, wat is de reden van jullie deelname?
“Vorig jaar behaalden we twee sterren, dit hadden we niet verwacht, we waren positief verrast. Voor dit jaar ligt de lat dus hoog, we willen natuurlijk deze twee sterren prolongeren!

Hebben jullie je nog op een bepaalde manier voorbereid?
“Niet direct, we werken wel aan de kleinere verbeterpunten uit het rapport van vorig jaar, zoals bijvoorbeeld dat het weleens wat rommelig kan zijn bij de kassa. Verder hebben we alles op orde. We hebben een speciale map gemaakt voor Groenteman met Ster waarin alles terug te vinden is, waar bij de meting om gevraagd wordt. Van tevoren controleren we uiteraard of alles nog up-to-date is. Zo zorgt deelname aan deze verkiezing ervoor, dat je scherp blijft.
Grotere zaken die aangeraden werden, waaronder te veel losse posters in de winkel en het vervangen van de luifel, willen we op een later moment gaan aanpakken. We willen dan gaan voor een complete restyling van de winkel, dit valt op! We hebben gepland om dit najaar hierin te gaan investeren.

Hoe hebben jullie het bezoek van Dries ervaren, in vergelijking met vorig jaar?
“Vorig jaar had Dries een iPad waarop hij antwoorden invulde, dit jaar deed hij dit schriftelijk. Hierdoor was er meer gelegenheid om dieper op zaken in te gaan, meer door te vragen. Ik kreeg het idee dat daardoor deze ronde dit jaar grondiger wordt uitgevoerd.”

Wanneer hebben jullie je personeel geïnformeerd over de deelname en hoe reageerden zij?
“We hadden begin maart werkoverleg waarin we het verteld hebben. De medewerkers reageerden heel enthousiast en positief. We gaan het komende halfjaar toewerken naar steeds meer publiciteit naar onze klanten toe. De verkiezing van vorig jaar ligt nog vers in het geheugen. Na de zomer gaan we weer met deze editie knallen. Dan willen we ook in de lokale media en op social media weer flink gaan uitpakken”.

Nu je zo weer begonnen bent, en vorig jaar mee hebt gedaan, zou je jouw collega’s aanraden om mee te doen?
“Uiteraard! Iedereen moet meedoen, je bent het gewoon aan jezelf verplicht. Je bedrijf wordt van voren naar achteren en van achteren naar voren gekeurd. Neem bijvoorbeeld de hygiënecontroles die door een geheel extern en objectief bureau worden uitgevoerd, hierdoor weet je of alles op dat gebied helemaal in orde is.
Tijdens de meetrondes krijg je al direct verbeterpunten aangereikt waar je je voordeel mee kunt doen en na afloop een uitgebreid rapport. Met de deelname kun je aan je klanten laten zien dat jij jezelf en je medewerkers scherp houdt en dat je werkt aan het steeds weer verbeteren van jouw bedrijf.”

Vorig jaar hadden jullie na de uitslag een leuke actie waarbij jullie elke medewerker in het zonnetje zetten, gekoppeld aan een prijsvraag voor jullie klanten. Gaan jullie dit jaar weer zoiets creatiefs doen?
“Dat is uiteraard zeker het plan, maar zo’n idee moet groeien, hier wordt nog aan gewerkt!”.

 

elkedagversss.nl
Marco's Groenten & Fruit
Drooghe Bol 1029
1788 VB Julianadorp
(0223) 647 118
info@elkedagversss.nl
www.elkedagversss.nl

12 Okt

Een fantastische avond voor onze sterren van de branche

Nijkerk stond zaterdagavond 7 oktober 2017 weer in het teken van de groente- en fruitspecialisten van Nederland tijdens de verkiezing ‘Groenteman met Ster 2017’.

22 Aug

"Je moet bezig blijven"

Aldus Jacco de Lange van De Groentemannen uit Zwartsluis. Samen met zijn zwager Wout Timmerman leidt hij het bedrijf en werd in 2016 bekroond met drie sterren.

31 Jul

Jurylid winkelbeoordeling: Marian Bekkers

Versterking in het juryteam van de verkiezing Groenteman met Ster! Deze ronde neemt Marian Bekkers - eigenaresse van retailadviesbureau Kooplust - samen met ons reeds bekende jurylid Noor Wijn de meetronde 'Voorkant' op zich. En zoals dat bij een nieuw gezicht hoort, stellen we Marian graag aan jullie voor.

Twitter

Foto's

Sponsoren