Interesse in deelname Groenteman met Ster?

Voorinschrijving voor Groenteman met Ster is gestart. Ga samen met je team de uitdaging aan en meld je vandaag nog aan!

Let op: je voorinschrijving betekent niet dat je definitief bent ingeschreven. Bij voldoende voorinschrijvingen wordt er contact met je opgenomen om je inschrijving definitief te maken.

  • 11 Mei 2017

Op bezoek bij ... De Gruntehoof in Panningen

Op twee uur rijden van het mooie Den Haag, ligt het knusse dorp, Panningen. We zijn een weekendje weg in Noord Limburg en rijden voor de broodnodige AGF vitamientjes langs de groentespecialist in de buurt: De Gruntehoof aan de Raadhuisstraat in Panningen. We worden hartelijk ontvangen door Ank Vermeulen en al snel verschijnt ook haar echtgenoot, Jack. Een vriendelijk en open echtpaar dat vol onvervalst enthousiasme en oprechte AGF passie reeds 24 jaar hun winkel runt. Hun winkel is gelegen op een gunstige locatie: met een parkeerplaats voor de deur, een aantal leuke kledingzaakjes, eettentjes en maar liefst vier supermarkten vlakbij.

Meer jongeren in de winkel
Met zo’n 140 tot 150 klanten per dag draait de zaak prima. Ook wordt aan een aantal bedrijven geleverd. Het dagelijkse klantenaantal is ietwat afgenomen vertelt Ank, maar bij de klanten die komen is de gemiddelde besteding wel gestegen. Ook de gemiddelde leeftijd van de klanten is veranderd. Meer jongeren bezoeken de winkel, op zoek naar gezonde producten met een duidelijke en eerlijke afkomst en een bereidingswijze zonder kunstmatige toevoegingen. Hiervoor hebben ze eigenlijk niet veel moeten investeren, buiten dat ze actief zijn op social media. “Er is duidelijk een kentering in de bewustwording bij jongeren, dat ze je nu weten te vinden”, vertelt ze, “een heel gunstige ontwikkeling voor de groente- en fruitspecialist want we zitten nu echt weer in de lift”.

Alles zelf
Als het merendeel van de bewoners van Panningen zich nog eens omdraait, is Jack vroeg in de ochtend al druk bezig met het snijden van producten en het bereiden van de heerlijkste maaltijden. In de productgroepen kant-en-klaar en voorgesneden wordt hun aanbod almaar groter. Een heel klein gedeelte hiervan wordt bereid ingekocht, maar hier willen ze vanaf. “Het smaakt prima maar we kunnen er niet volledig achter staan, het moet gewoon vers zijn” vertelt Ank. Hetzelfde geldt voor de sapjes, smoothies en slowjuices. Zo kunnen ze ook verschillende varianten en verrassende combinaties uitproberen. Een heerlijke ‘greenbullet’ die wij na het bezoek nuttigen, is het bewijs dat hen dit heel goed af gaat!

  

Topsfeer
Ank en Jack zijn beiden dagelijks in de winkel te vinden en hebben drie vaste krachten en vier weekendhulpen in dienst. En de sfeer is erg goed te noemen: de medewerkers hebben het gezellig met elkaar en met Ank en Jack, iedere klant die de winkel binnenkomt wordt hartelijk begroet (uiteraard in, voor ons, onverstaanbaar prachtig Limburgs dialect), er is altijd wat te proeven en waar gewenst wordt de klant geholpen met de boodschappen en/of advies. De mooiste producten worden uitgezocht, de etiketten zijn netjes voorzien van allergenen aanduiding en bij zware of veel boodschappen wordt meegelopen naar de auto.

Bewustwording
Het personeel is op de hoogte van de deelname aan Groenteman met Ster en is hier echt enthousiast over. Ook zij denken nu weer iets bewuster over hun functioneren en er wordt al gesproken over wellicht nog een cursus doen voor bijvoorbeeld extra kennis. Het personeel wordt ook aan ons voorgesteld en is zelfs even lichtelijk opgewonden verrast: of we vanuit de verkiezing Groenteman met Ster komen? We kunnen ze geruststellen, al is dat niet nodig, de mysteryshopper die door dit team wordt begroet, zal meer dan tevreden zijn.

Verbouwing
Vanwege een toename in het aanbod in bereide producten zou een extra koeling welkom zijn in de winkel. Hiervoor is echter, gezien de huidige indeling, geen plek. Ook de kleur van de muur en het logo is inmiddels wat gedateerd. Daarom is er het voornemen om te gaan verbouwen. Hoe en wat precies ze gaan aanpakken, daarnaar zijn ze nog op zoek. Een onderdeel van hun zoektocht om dit duidelijk te krijgen, is deelname aan de verkiezing Groenteman met Ster. Tijdens het bezoek voor de meting van de achterkant, hebben ze de eerste tips hierin al ontvangen.

Rapportages Groenteman met Ster
Doordat bij deze verkiezing het gehele bedrijf wordt doorgelicht, willen ze naar aanleiding van het rapport hiervan, mede bepalen, wat ze willen gaan aanpakken. Ze beginnen bescheiden; over hun deelname wordt dit jaar nog niets verteld aan de klanten. Ze willen eerst graag weten waar ze staan. Aan voorbereiding hebben ze niet heel veel hoeven doen. Vanuit ADN kregen ze een checklist die ze hebben nagelopen ter voorbereiding en het meeste was in orde. Een aantal puntjes op de -i- en voor de rest willen ze juist graag weten hoe de winkel zoals deze nu is, wordt ervaren.

Met elkaar
Wat Ank ook een belangrijk speerpunt aan de deelname vindt, is dat je meer gaat nadenken over je strategie. Wat kun je doen om je klantenaantal bijvoorbeeld te laten stijgen. Je hebt een stok achter de deur om hiermee aan de slag te gaan en je krijgt tips waar je hierin het beste mee kunt beginnen. De deelname is ook mede veroorzaakt doordat Ank aan de ADN Studieclub deelneemt, waar meerdere collega-ondernemers hen aanraadden om mee te doen. Ze steekt een hoop op van de Studieclubs en ervaart het als erg prettig dat ze bij deze collega’s terecht kan voor eventuele vragen. Sowieso doen Ank en Jack zo drie à vier keer per jaar een rondje langs winkels voor inspiratie en voor een blik buiten de deur. De bijeenkomsten bij Van Aarle, met collega-ondernemers helpen hen hier ook nog eens bij. Zo zijn ze erg actief in de branche en dat vakmanschap straalt er dan ook vanaf in de winkel.

Jullie begrijpen, het is een zeer smakelijk weekend geworden!

Els van Eig, ADN


Groente & Fruit - de Gruntehoof
Raadhuisstraat 15
5981 BA Panningen

(077) 30 77 158
gruntehoof@hotmail.com

03 Sep

Nu of nooit?

Van uitstel komt nog wel eens afstel. We willen dat van onze kant in ieder geval niet laten gebeuren, vandaar dat we nu al gaan beginnen met de inventarisatie van Groenteman met Ster.

26 Apr

GROENTEMAN MET STER NIET VAN START

De editie 2018 van Groenteman met Ster, de onafhankelijke verkiezing die de kwaliteit en het imago van ambachtelijke groentespecialisten bevordert, vindt geen doorgang.

13 Mrt

Groenteman met Ster 2018 VERNIEUWD!

De verkiezing Groenteman met Ster krijgt een nieuwe opzet. Hiervoor is gekozen na uitvoerige evaluatie en terugkoppeling van oud-deelnemers van de afgelopen edities, maar ook binnen de ADN Studieclubs. In de nieuwe opzet komt de nadruk te liggen op de uitstraling van de winkel.

Twitter

Foto's

Sponsoren