• 31 Juli 2017

Jurylid winkelbeoordeling: Marian Bekkers

Vijf jaar geleden zag Kooplust het levenslicht, vertelt Marian ons wanneer we haar spreken. Een op z'n minst opvallende stap, een bedrijf starten midden in een crisis. En dan winkels als klant willen, een groep waarvan er velen zelf worstelen om het hoofd boven water te houden. "Tja, een boel mensen verklaarden me inderdaad voor gek", legt Marian uit. "Maar ik zag juist zoveel kansen voor winkels. Je hoeft niet altijd je zaak te verbouwen of je heil te zoeken in technologische snufjes. Er ligt juist nog zoveel groei voor het oprapen in de 'kleinere' dingen. Op-en-top commerciële presentaties op de juiste plekken van je winkelvloer bijvoorbeeld, vaker en aantrekkelijker communiceren met je doelgroep, of het verhogen van je serviceniveau. Allemaal zaken die je vandaag op kan pakken, en waar je morgen resultaat van ziet in je kassalade.'

Passie
Dat Marian een passie heeft voor retail en het ondersteunen van de zelfstandige winkelier, dat moge duidelijk zijn. Niet alleen helpt ze dagelijks winkeliers die haar inhuren, ze blogt en vlogt daarnaast wekelijks via de website van Kooplust. "Ik wil mijn steentje bijdragen aan een verbetering van de winkelstraten in Nederland en België. Dat doe ik met heel veel liefde en plezier voor mijn klanten. Maar laten we eerlijk zijn: niet iedere winkel heeft op dit moment budget om iemand in te schakelen. En ook die winkels wil ik een steuntje in de rug bieden. Daarom geef ik met regelmaat een aantal tips weg via mijn blogs en vlogs."

Een extra verkoopmedewerker
Als we haar vragen wat één tip is die ze vast mee wil geven aan onze leden en deelnemers aan de verkiezing Groenteman met Ster, dan weet Marian het wel. "Ga aan de slag met de presentaties op je winkelvloer. Ik ontmoet ontzettend veel winkeliers die daar te weinig aandacht aan besteden. Terwijl veranderingen in je presentaties zo'n groot effect op je omzet kunnen hebben. Soms levert een verplaatsing van een halve meter al een verdubbelde verkoop van dat ene artikel op. Ook het kiezen van de juiste producten voor de juiste locaties en het toevoegen van signing leveren meer omzetresultaat. Natuurlijk zijn naast je presentaties je medewerkers van groot belang, maar ik zeg altijd: je winkelvloer moet een onzichtbare extra verkoopmedewerker zijn. Eentje die je klanten stiekem verleidt tot nóg een aankoop. Ik ben daarom blij dat hier tijdens de juryronde van de verkiezing Groenteman met Ster aandacht aan wordt besteed, want daar is absoluut een boel te winnen voor veel winkels."

Groenteman met Ster
Over haar rol als jurylid in de Groenteman met Ster verkiezing vertelt Marian tot slot het volgende: "Ontzettend leuk om deze rol te mogen vervullen en deze winkels te helpen groeien. Het juryrapport levert echt een ton aan informatie op voor de deelnemers. Het is super om één of meerdere sterren te krijgen, maar ook als dat niet het geval is leren de winkels waar kansen voor hun zaak liggen. Ik denk dat met mijn kennis over het retailvak en de begeleiding van ADN we een combinatie hebben die de deelnemers mooie inzichten geeft in hun winkel!"

Benieuwd wat voor tips Marian nog meer voor je heeft? Neem dan een kijkje op haar inspiratieblog: www.kooplust.com/inspiratie. Daar vind je meer dan 200 blogs en vlogs met tips over onderwerpen als hoe je jezelf onderscheid van je concurrenten, hoe je meer klanten aantrekt en hoe je het serviceniveau van je winkel verhoogt.

26 Apr

GROENTEMAN MET STER NIET VAN START

De editie 2018 van Groenteman met Ster, de onafhankelijke verkiezing die de kwaliteit en het imago van ambachtelijke groentespecialisten bevordert, vindt geen doorgang.

13 Mrt

Groenteman met Ster 2018 VERNIEUWD!

De verkiezing Groenteman met Ster krijgt een nieuwe opzet. Hiervoor is gekozen na uitvoerige evaluatie en terugkoppeling van oud-deelnemers van de afgelopen edities, maar ook binnen de ADN Studieclubs. In de nieuwe opzet komt de nadruk te liggen op de uitstraling van de winkel.

12 Okt

Een fantastische avond voor onze sterren van de branche

Nijkerk stond zaterdagavond 7 oktober 2017 weer in het teken van de groente- en fruitspecialisten van Nederland tijdens de verkiezing ‘Groenteman met Ster 2017’.

Twitter

Foto's

Sponsoren