• 12 oktober 2017

Een fantastische avond voor onze sterren van de branche

De spanning was duidelijk aanwezig en voelbaar. De temperaturen liepen snel op in De Schakel te Nijkerk, waar dit jaar voor de tweede keer de Sterrenuitreiking werd gehouden. Gespannen gezichten betraden, na een heerlijk buffet, om 20.00 uur de zaal waar het allemaal ging gebeuren.

Jeroen Smits sterwaardig
Na het openingswoord van Mark Heemskerk, directeur van branchevereniging ADN, werd de microfoon over gegeven aan Jeroen Smits. Inmiddels een bekende binnen de branche, sterker nog: een Vriend van de branche. Hij heeft de hardwerkende mensen uit de branche in zijn hart gesloten en dat merk je door de hele verdere avond heen.

Van start
Na een kort filmpje van reacties die aan het begin van de avond waren opgenomen bij de ingang, werd er toch echt van start gegaan met het serieuze werk: DE uitreiking. Om de spanning nog iets verder te verhogen, voor zover dat mogelijk was, werd vooraf de totaalscore vermeld. Negentien bedrijven zouden één of meerdere sterren winnen vanavond, maar ook veertien bedrijven zouden met een eervolle vermelding, maar zonder een ster, naar huis gaan. Door de avond heen bleef Jeroen de kansberekening voor rekenen. Uiteindelijk zijn er deze avond:
• 10 bedrijven met één ster bekroond
• 5 bedrijven met twee sterren
• 4 bedrijven met de maximale drie sterren

Klik hier om alle sterwinnaars te bekijken.

Ontlading
Een avond vol verschillende emoties. Het leek een beetje op de ouderwetse hitlijsten. Er waren stijgers, dalers, nieuwkomers en natuurlijk bedrijven die de ster of sterren consolideerden of het deze keer net niet haalden. Met name voor de bedrijven die vorig jaar in de prijzen waren gevallen was het extra spannend. Eén of meerdere sterren halen is natuurlijk fantastisch, maar hem behouden of zelfs verbeteren is helemaal geweldig. Zo werd de avond en de uitreiking echt een achtbaan van emoties. En bij al deze emoties hoort natuurlijk ook teleurstelling. Teleurstelling als je een minder resultaat hebt behaald als vorig jaar of teleurstelling voor het (net) niet behalen van de eerste ster. Deze teleurstelling is natuurlijk begrijpelijk, want als je meedoet hoop je natuurlijk altijd op een ster. Maar het is zaak om de teleurstelling heel snel om te zetten naar nieuwe motivatie om verder te verbeteren en volgend jaar weer op te gaan voor die felbegeerde ster.

Feest
Een avond als deze kan niet anders eindigen dan met een feest, goede muziek en uiteindelijk de polonaise! Niemand had haast om naar huis te gaan. Er viel veel te feliciteren en de deelnemers deelden uitgebreid elkaars ervaringen. Een mooie afsluiting van een geweldige avond, met fantastische mensen uit een prachtige branche. Voor ADN eigenlijk de perfecte zaterdagavond. Klik hier voor de foto's van deze avond.

Veel dank
Presentator Jeroen Smits was al eerder benoemd en de dank en waardering uitgesproken. Maar Veel dank is verschuldigd aan alle sponsoren van deze geweldige verkiezing ‘Groenteman met Ster’. Zonder hen was het allemaal niet mogelijk geweest. De organisatie van de avond was in handen van het secretariaat van ADN. Dank aan alle medewerkers die ontzettend hard gewerkt hebben om het allemaal weer perfect voor elkaar te krijgen onder de bezielende leiding van Sandra Keegel, onze projectleider van dit evenement. Dank aan onze DJ van de avond, Johan Post, die de juiste effecten creëerden op de juiste momenten en afsloot met een fantastische avond.

Tot slot zeer bijzondere dank aan alle deelnemende bedrijven, zowel de werkgevers als de werknemers, van de 2017 editie van Groenteman met Ster. Want het is heel simpel, zonder deelnemers is er ook geen verkiezing. En hoewel we vanuit ADN er alles aan doen om dit te laten slagen, worden ook wij beoordeeld door onze ‘klanten’. Voor ons zijn dat de leden, de groentemannen en vrouwen van Nederland. Dank voor jullie vertrouwen.

Op naar 2018
Na alle evaluaties en het laten bezinken van de emoties, wordt het vizier al heel snel weer op volgend jaar gericht. Groenteman met Ster 2018 moet, wat ons betreft, een nog groter succes worden dan de afgelopen twee keer. Ook wij willen ieder jaar verbeteren. Wij (ADN) hebben onszelf een doel gesteld. We willen komend jaar minimaal 60 deelnemers inschrijven voor de Verkiezing. Niet dat we dat voor onszelf willen, maar de verkiezing bewijst inmiddels al twee jaar de toegevoegde waarde. Toegevoegde waarde voor de branche, maar belangrijker nog toegevoegde waarde voor alle deelnemende bedrijven. In totaal zijn er 43 ambassadeurs, sterwinnaars van de afgelopen twee edities, die jou kunnen vertellen waarom je ook mee moet doen. Bezoek ze en vraag het ze zelf.

26 Apr

GROENTEMAN MET STER NIET VAN START

De editie 2018 van Groenteman met Ster, de onafhankelijke verkiezing die de kwaliteit en het imago van ambachtelijke groentespecialisten bevordert, vindt geen doorgang.

13 Mrt

Groenteman met Ster 2018 VERNIEUWD!

De verkiezing Groenteman met Ster krijgt een nieuwe opzet. Hiervoor is gekozen na uitvoerige evaluatie en terugkoppeling van oud-deelnemers van de afgelopen edities, maar ook binnen de ADN Studieclubs. In de nieuwe opzet komt de nadruk te liggen op de uitstraling van de winkel.

12 Okt

Een fantastische avond voor onze sterren van de branche

Nijkerk stond zaterdagavond 7 oktober 2017 weer in het teken van de groente- en fruitspecialisten van Nederland tijdens de verkiezing ‘Groenteman met Ster 2017’.

Twitter

Foto's

Sponsoren